Kreativitet, mad & musik
Sammen sætter vi fokus på det gode måltid, på fællesskab omkring middagsbordet og på samarbejdet, når den perfekte mundfuld skal tilberedes. Vi laver vegetarisk mad med masser af smag, du vil lære kokkekunst, arbejde med sammensætningen af konsistenser, skarpe udskæringer og vigtig tilsmagning. Hver gang spiser vi lækker mad, som vi har tilberedt i fællesskab.
Vær en del af Masterclass Cooking med Haver til Maver.
I kan se frem til:
Knivkundskaber, skarpe udskæringer af grøntsager og vegetarisk mad med masser af smag. Vi lærer hinanden at kende og I vil lære god køkkenstruktur og hvordan I organisere jer i et køkken. Vi skal øve os i udskæringer af grøntsager som julienne og batonet. I kan se frem til en knivskarp, velsmagende ret.
Et af de vigtigste redskaber til succes i et køkken er tilsmagning. Gennem tilsmagning af supper, sovser og dressinger, får I kendskab til de 5 grundsmage. I vil lære, hvordan man justerer smagen og får det ønskede udtryk. Specielt umamismagen er en udfordring i det grønne køkken, så den vil vi se nærmere på i dette modul. Vi arbejder os frem til en komplet smagsoplevelse og til slut serverer vi vores bedste bud for hinanden.
Vi skal arbejde med en af de mest klassiske retter fra det italienske køkken. Vi skal blande, ælte, rulle ud og koge vores helt frisk hjemmelavede pasta. Vi skal lege med maden og prøve os frem med farver. I vil også få mulighed for at lave fyldt pasta, nemlig ravioli. I løbet af forløbet dykker vi også ned i, hvordan man får årstidens grøntsager til at smage af meget i saucer til pasta. Mama mia!
Ingen middag uden kuvertbrød. I lærer at arbejde med surdej, gærdej og det hurtige madbrød. Surdej giver den bedste struktur og smag, dog tager den også tid og kræver teknisk snilde. Kan man mon snyde lidt og tage en genvej? Kom med!
Vi prøver kræfter med gen-brød, hvor I lærer at give nyt liv til daggammel brød.
Og nu vi er i gang, snor vejen sig også forbi kardemommelund, hvor der venter en overraskelse.
Lær at lave desserter der slår benene væk under dine gæster. Med udgangspunkt i det søde køkken, skal vi arbejde med konsistenser, så hver bid bliver en oplevelse. Vi samler vores nuværende kendskab til grundsmage og arbejder os frem til både cremede og crunchy elementer.
Vi slutter af med at sammensætte desserten til gourmetmiddagen.