Brandkadet forår 2019

Går du med en drøm om at blive brandmand?

Mere information

Går du med en drøm om at blive brandmand? Eller har du bare lyst til at blive udfordret og prøve dine grænser af? Så er en uddannelse som brandkadet måske lige noget for dig.

Som brandkadet får du chancen for at komme helt tæt på brandmændenes hverdag. Du bliver en del af det helt særlige brandmandsfællesskab og lærer, hvordan man slukker ildebrande og redder menneskeliv.

Du kan blive brandkadet hvis du:

  • Har mod på at udfordre dig selv
  • Har interesse for brandmandsfaget
  • Har lyst til at være en del af et fællesskab

Kan du sige ja til ovenstående, så søg om optagelse som brandkadet - det er gratis at deltage.

Uddannelsesforløbet

Før du kan kalde dig brandkadet, skal du bestå brandkadetuddannelsen, som varer cirka seks måneder.

Den første del af uddannelsen består af et grundforløb og foregår på den lokale brandstation eller brandskole, hvor lokale brandmænd står for undervisningen. Her lærer du og dine holdkammerater blandt andet om elementær brandbekæmpelse, førstehjælp og Hjerte-Lunge Redning.

Den anden del af uddannelsen er praktik, hvor du og holdkammeraterne øver jer i alt det, som I har lært på brandskolen og tager ud og laver opvisninger rundt om i byen. Du kommer blandt andet til at besøge din egen skole og undervise dine klassekammerater og lærere i førstehjælp.

Hvad får du ud af det?

Under uddannelsesforløbet vil du lære at klare pressede situationer. Du vil lære, hvordan man forebygger brande, slukker brande, hjælper mennesker i nødsituationer og giver førstehjælp. Du vil blive bedre til at tage ansvar og få tillid til, at du selvstændigt kan løse opgaver.

En del af Brandkadetkorpset

Når du har bestået uddannelsen, bliver du en del af det lokale brandkadetkorps. Korpset mødes til sociale aktiviteter, opvisninger og vedligeholdelsestræning. 

Rigtige brandmænd og -kvinder lærer dig at slukke brande og redde menneskeliv. Spændende øvelser og stærkt samarbejde får rykket dine grænser og giver dig store oplevelser.

Ungfredensborg sørger for transport fra Ungecenter.

Praktiske oplysninger
Lærer Erik Gylling,
Ledige pladser 6
Pris Det er gratis at deltage
Andre muligheder
Dato, tid og sted

Hørsholm Brandstation Tirsdag fra 18-21

Medarbejdere
Erik Gylling